Recreatieschap Geestmerambacht!

Ontdek Recreatieschap Geestmerambacht!

Het recreatiegebied heeft vele aspecten en er valt het hele jaar door veel te genieten! U kunt de natuur van dichtbij bewonderen, Geestmerambacht heeft een grote variatie aan flora en fauna. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. Tijdens een tocht door het gebied kunt u orchideeën tegenkomen maar ook vogels als de grutto, de kievit en de kiekendief.
Water speelt ook een grote rol in Geestmerambacht. U kunt langs het water wandelen, fietsen of relaxen terwijl u geniet van het uitzicht. In de zomer zijn er mogelijkheden om te zwemmen, te surfen of te duiken. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd.
Kinderen kunnen ongestoord pootjebaden en spelen in de afgesloten zwembaaien met ondiep water. Er zijn verschillende ligweiden waar u kunt zonnebaden.

Sport en spel:
Hardlopers kunnen gebruik maken van het Timepoint, een registratie-systeem waar u uw ronde- en finishtijd op een display ziet en waarmee u via een website een trainingsdagboek kunt bijhouden. Meer informatie over dit systeem kunt u verkrijgen bij het beheerbureau Geestmer-ambacht.
In het gebied en bij een aantal zwembaaien zijn er diverse speel-attributen waar kinderen zich urenlang mee kunnen vermaken.
U kunt ook rustig vissen in het gebied, er is een botenhelling aanwezig. Ook is er een speciaal aangelegde vissteiger voor minder validen. Wel heeft u een nationale vispas nodig.
Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op het speciale mountainbikeparcours.
Ruiters hebben vanaf mei 2009 de gelegenheid om het ruiterpad aan de westrand van het gebied te benutten.

Sport en Spel
Geestmerambacht is een prima plek voor het organiseren van sport- en speldagen, verjaardagsfeestjes en schoolreisjes. Er is voldoende ruimte en er zijn ruimschoots faciliteiten voor het organiseren van dit soort groepsactiviteiten. Een vergunning hiervoor kunt u schriftelijk aanvragen bij het beheerbureau of via info@geestmerambacht.nl
In het Recreatiegebied Geestmerambacht zijn 2 restaurants waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Huisregels:
In Geestmerambacht gelden regels om het verblijf voor iedereen plezierig te maken. Deze huisregels kunt u nalezen in de informatiekasten in het gebied. Maar ook op: www.geestmerambacht.nl

Meer informatie:
Beheerbureau Geestmerambacht
Klaregroetweg 1
1723 PW Noord-Scharwoude
0226-391905
Email: info@geestmerambacht.nl
Website: www.geestmerambacht.nl