Poëtische kunst bij Aurora Art

Op zondag 6 oktober om 14.30 uur opent een expositie bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, ditmaal met schilderijen en tekeningen van de Zeeuwse kunstenares Marja de Lange, en beelden van de Antwerpse keramist Lebuïn D’Haese.

Bij de opening vertellen beide kunstenaars over hun werk en is er gelegenheid tot vragen stellen en dialoog.

De expositie loopt t/m 10 november. Tijdens de expositie is de galerie open vrij. t/m zon. van 13-17 uur en op afspraak.

Het werk van MARJA DE LANGE (1938) is een ode aan de verbeelding en de vrijheid van de ziel. In haar kleurrijke schilderijen en tekeningen zoekt zij niet het weergeven van de werkelijkheid, maar het bestaan van mogelijkheden binnen haar menselijk bereik. Alles waarover zij droomt of waardoor zij wordt geraakt kan aanleiding zijn voor een tekening of schilderij. Zij dragen titels als ’Imaginaire reis’, Het huis van de dichter’ en ’Onbestaande stemmen’. Zij zegt: ’Ideeën zijn als zonlicht, je kunt ze niet afdwingen. Soms komen ze uitbundig, soms gebeurt er weinig of niets.’ Haar werk is uniek in de Nederlandse kunstwereld: hartstochtelijk en intiem, poëtisch en omvattend. Ronduit aangrijpend is het tweeluik ’In between’, een verbeelding van het hulpeloze kind bij scheidende ouders.

LEBUÏN D’HAESE (1956) onderzoekt in keramiek menselijke relaties en aspiraties. Zijn aangrijpende beelden, schijnbaar eenvoudig van vorm, getuigen van humor, kritische analyse en mededogen. Altijd op zoek naar tijdloze symbolen en veelzeggende houdingen is deze kunstenaar een maker van beelden die mensen in zich dragen... Over zijn werk schrijft hij soms gedichten, zoals deze:
’Kleine verhalen, ook al zijn ze schimmig, ook al toont niets het minste, ook al zwelgt zwart de kleur, ook al vergeet het brein de zin, ook al vertrapt de groep de rede, ook al is de grap te grauw --- Kleine verhalen gaan op het voetstuk van de grote waarheid staan.’
 

Aurora Art is een initiatief van Aurora Productions, al 26 jaar uitgever van hedendaagse kunst met een extra dimensie. D.m.v. exposities wil zij het originele werk van ’haar’ kunstenaars naar voren halen en gelegenheid bieden de makers te ontmoeten.

Aurora Art Gallery, Sportlaan 54-B, 1722 XK Zuid-Scharwoude
T. 0226 321143

Expositie van werk van Lebuïn D’Haese (gebruik je hersens) bij Aurora Art Gallery Expositie van werk van Lebuïn D’Haese (gebruik je hersens) bij Aurora Art Gallery
Expositie van werk van Marja de Lange (Wereldkind) bij Aurora Art Gallery Expositie van werk van Marja de Lange (Wereldkind) bij Aurora Art Gallery