Voedselactie voor Dorcas in Langedijk

Dorcas organiseert dit jaar de Voedselactie in de week van 2 tot 9 november. De Dorcas Voedselactie is een concrete bijdrage en een vorm van meeleven met mensen in armoede en nood. Tienduizenden gezinnen en alleenstaanden in Oost-Europa en Afrika ontvangen gedurende de winter een pakket en worden daarmee bemoedigd met hulp, aandacht en hoop. Dit jaar zullen ook voedselpakketten gaan naar Syrische vluchtelingen die hun huis hebben moeten verlaten. In projectlanden voert Dorcas bovendien meerdere voedselzekerheidsprojecten uit waarmee mensen leren in hun eigen onderhoud te voorzien.

Ruim 400 kerken, 600 supermarkten en 6000 vrijwilligers zijn actief tijdens de Dorcas Voedselactie. Een groot aantal mensen dat zich belangeloos inzet, iets om dankbaar voor te zijn! Dit jaar streven we naar het inzamelen van 50.000 voedselpakketten en 350.000 euro aan donaties voor het transport van voedselpakketten en voor voedselzekerheidsprojecten.

Werkgroep Langedijk organiseert de Voedselactie bij de volgende supermarkten:
* Vomar, Broek op Langedijk: vrijdag en zaterdag 7 en 8 november
* Dekamarkt, Sint Pancras: zaterdag 8 november
* Deen,Noord-Scharwoude: zaterdag 8 november
Doet u mee?
Lever één of meer boodschappen in bij bovenstaande inzamelpunten. Giften voor de voedselzekerheidsprojecten of de transportkosten van de voedselpakketten zijn van harte welkom en kunnen worden overgemaakt op NL04 RABO 0106 2500 00, onder vermelding van ‘DVA 2014 voedselzekerheid’ of ‘DVA 2014 transport’.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dorcasvoedselactie.nl . Dorcas Werkgroep Langedijk kan ook nog vrijwilligers gebruiken.
Wilt u twee uurtjes helpen bij een supermarkt? Bel dan Jacqueline Verschoor 072-5610305 of Marjolein van Hout 0226-344990.
Dorcas Voedselactie in Langedijk 7 en 8 november Dorcas Voedselactie in Langedijk 7 en 8 november