Expositie Aurora Art Gallery - In den beginne

Zondag 8 oktober opent de expositie ‘In den beginne’ bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, met schilderijen van HERMAN SMITH en lichtsculpturen van LUBBO DE GRAAF.

De feestelijke opening, in aanwezigheid van de kunstenaars, begint om 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.

Herman Smith (1948) is niet alleen kunstenaar maar ook filosoof en dichter. Hij heeft jarenlang cursussen gegeven in kunstgeschiedenis en Goethe’s kleurenleer in werkplaats-atelier ‘De Wisseling’ te Koedijk. In grotere kring kreeg hij bekendheid door zijn boek ’Een wonderlijke reis’ (Boom, 2001), waarin hij gedetailleerd en met humor in woord en beeld verslag doet van de beroerte die hem in 1997 trof. Herman Smith schildert in series waaruit vaak zijn maatschappijkritische houding spreekt. In deze tentoonstelling laten we o.a. schilderijen zien uit de serie ’Brieven van Groot Roosje’ (2004), n.a.v. een brief van zijn driejarige dochtertje, die bestond uit nulletjes en kruisjes. De eindeloze herhaling van deze twee oersymbolen zijn een soort geheimzinnige boodschappen geworden, die aan oude heilige geschriften doen denken.

Lubbo de Graaf begon ruim 25 jaar geleden met ambachtelijke houtbewerking, zoals ornamenten, houtsnijwerk van kerkorgels en antiekrestauratie. Hij is autodidact, maar van jongs af aan heeft de drang tot creëren hem geleid naar waar hij nu gekomen is: het maken van lichtsculpturen. Het begon simpelweg met een paar takken, die na experimenteren uiteindelijk prachtige beeldhouwwerken werden met licht erin. Door een verfijnd gebruik van materiaal en kleur lijkt het of zijn creaties nog verder kunnen groeien. Zijn functionele objecten lenen zich uitstekend voor sfeerverlichting.

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Z-Scharwoude. Open vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur.   

www.aurora-art.com

Brief van de Koning Brief van de Koning
IMG_2408 IMG_2408