Herinneringsconcert 2017 in Allemanskerk

’Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft’. Dat is het thema van dit herinneringsconcert. Een kaarsje aansteken is een klein en simpel maar veelzeggend ritueel, dat zomaar een beetje kan helpen in tijden van gemis. Naast het letterlijk aansteken van de kaarsen hopen we dat de gezongen en gesproken woorden van troost als een lichtend vuur mogen zijn – dat nooit meer dooft.

Velen hebben dit jaar of al eerder te maken gehad met een situatie van rouw en verlies. Om de rouw en het verlies in elk geval voor een moment te markeren, er stil bij de staan, om je juist dan een geliefde of een bekende te herinneren organiseert de Allemanskerk in samenwerking met de Stichting Lief Langedijk voor de derde keer een herinneringsconcert. En wel op vrijdag 24 november om 20.00 uur in de Allemanskerk, Dorpsstraat 878 te Oudkarspel.

De kaarsen branden, namen worden herinnerd. Helen Botman en Peter van Vleuten zingen en spelen oude en nieuwe liederen van aan de dood verloren geliefden. Dichters van de Allemansgedichten groep lezen zelf gemaakte gedichten voor.

Na afloop is er de gelegeheid elkaar te spreken en gebeurtenissen te delen. Ook is er de gelegenheid om wat te drinken. Iedereen is van harte welkom!

herinneringsconcert2017 herinneringsconcert2017