Dorcas Voedselactie – Omdat we om hen geven

Van 4 tot en met 11 november 2018 wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Vele vrijwilligers en consumenten in heel Nederland dragen hier een steentje aan bij. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten inAlbanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. 

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben. 

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. De organisatie helpt juist ook door in de omgeving van deze allerarmsten, mensen te zoeken die op hem kunnen letten en praktisch kunnen ondersteunen. Zo ontstaat er een sociaal vangnet en is de ondersteuning van Dorcas op den duur niet meer nodig. 

Heel Nederland geeft
In Nederland zijn van 4 tot en met 11 november zo’n tienduizend vrijwilligers op de been om de producten in te zamelen. Meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit gebeurt ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.

De actie in Langedijk wordt gehouden bij verschillende kerken en supermarkten. De opbrengst wordt verzameld in Broek op Langedijk en gebracht naar een sorteercentrum waar pakketten worden samengesteld van ingeleverde boodschappen. 

 

Dorcas Werkgroep Langedijk organiseert de voedselactie bij de volgende supermarkten:

 

*  Vomar, Broek op Langedijk: vrijdag en zaterdag 9 en 10 november

* Dekamarkt, Sint Pancras: zaterdag 10 november

*  Deen,Noord-Scharwoude: zaterdag 10 november(waarschijnlijk)

 

Geeft u liever een bedrag dan kan dat in de oranje collectebus bij de supermarkt of via www.dorcasvoedselactie.nldoneer online. Op deze website vindt u ook alle info over de actie.

U kunt ook informatie krijgen bij J Marjolein van Hout 0226-344990  van de plaatselijke werkgroep.

dorcas dorcas