Het Afval-lab bezoekt museum BroekerVeiling

Van een oude plasticdop iets nieuws smelten, proefjes doen, piano spelen in de boomgaard, het museumwater onderzoeken, en creatief aan de slag met wat je om je heen kunt vinden. De komende dagen (20, 21 en 23 augustus) bezoekt het Afval-lab Museum de binnenplaats van museum BroekerVeiling. 

 

De melkboer bracht de melk in flessen en je zette je oude flessen weer voor de deur klaar. De Groenteboer reed met een ventkar langs de deuren. Plastic om de groenten kende niemand. Je at lokaal en seizoensgebonden. De meeste mensen hadden een composthoop. Aardig ’zero waste’ was die ’goeie oude tijd’. 

 

Museum BroekerVeiling neemt je mee naar vroeger, maar blijft niet in het verleden hangen. Want juist ook daar zetten ze stappen om steeds duurzamer te worden. Wist je dat de keuken in het restaurant helemaal biologisch is? Dat ze een grote eigen moestuin hebben, en dat er nog steeds groenten van de eilanden komen?

 

Het Afval-lab is een rijdende groene, open te klappen caravan annex theater, annex lab, om afval te onderzoeken en te upcyclen. Een boeiende plek voor onderzoek, voor ontdekken en innovatie! Hier wordt afval een tweede leven geschonken.

We maken een strippenkaart met activiteiten die tussen de 5 minuten en de 15 minuten duren en waar kinderen vrijblijvend aan kunnen meedoen.

 

Het museum heeft veel verrassende activiteiten te bieden voor jong en oud. Nu ook met het afval-lab! We gaan eens onderzoeken hoe we het museum nog ietsje groener kunnen maken. Proefjes doen, we zetten speciale recycle apparatuur in, maken een wormenhotel en doen dat alles met live muziek erbij. Je vindt het afval-lab midden in de boomgaard van het museum. Ben jij erbij? Tot dan!

 

Waar: Museum BroekerVeiling

Wanneer: 20, 21 en 23 augustus

Hoe laat: van 13.00 - 17.00 uur
Kosten: toegangsprijs museum (gratis voor houders museumjaarkaart)

mbv2 mbv2