STREEKMARKT

De streekmarkt op het terrein van Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude gaat door.

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 staan er weer tientallen kramen in de wijngaard met pure producten uit eigen streek.

Op de markt vind je een imker met zijn honing.  De lekkerste chocolade wordt hier gemaakt. Daarnaast zijn er allerlei planten te koop en de heerlijke blauwe bessen en de beste aardbeien van Broersen.

Museum BroekerVeiling verkoopt vers gerookte paling en Kramer biedt speciale wijnzuurkool, gemaakt met wijn van De Koen aan. Oosterheem komt met biologische groenten uit het Oosterdel.

De wildbeheer-eenheid Geestmerambacht geeft uitleg over de werkzaamheden om de schade en overlast van de ganzen te beperken. Hier kan men ook proeven hoe ganzenvlees smaakt en wat je allemaal met ganzenvlees kan doen.

Er zijn verschillende demonstraties, van schilderen tot koek versieren en er is ook aan de inwendige mens gedacht. Op het wijnplein kan men natuurlijk een wijntje drinken, maar ook is er koffie met gebak en een heerlijk hapje wordt verzorgd door De Burg Gastvrij.

Op het plein kan men genieten van de klanken van jong talent uit de regio. Verschillende artiesten in de dop treden hier voor je op.

Op het cultuurplein vind je onder andere Stichting Langedijker Verleden. Als je het over streekproducten hebt, heb je het ook over streekromans. Schrijfsters Mary Schoon en Afra Beemsterboer verkopen er hun boeken voor leuke marktprijsjes.

 

De markt aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude heeft met het oog op de toekomst de naam Streekmarkt Dijk en Waard gekregen en is zowel zaterdag als zondag open van 11 tot 17 uur.

 

 

streekmarkt 1 streekmarkt 1