Primeur zwembad Duikerdel: zwemles met de iPad

Noord-Scharwoude: Het digitale tijdperk dringt nu ook door tot de zwemles. Terwijl de ouders wachten en onder een kopje koffie even hun e-mail of Facebook bekijken, leren hun kinderen spelenderwijs de school- en rugslag met speciale apps en filmpjes. Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude gaat namelijk lesgeven met de Aqua iPad: een waterdichte iPad, geïntegreerd in het ouderwetse zwemplankje. Met de speciaal ontwikkelde software leren kinderen anderhalf tot twee keer sneller de basistechnieken, zo blijkt uit een proefperiode. Begin april gaat de nieuwe lesmethode officieel van start.

 

“We denken dat kinderen sneller leren als ze plezier hebben”, zegt Frans Breeuwer, Hoofd van Duikerdel. “Daarnaast vinden we het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Zo zijn we bijvoorbeeld een van de weinige zwembaden die zelf chloor produceert, omdat dit prettiger is voor de huid van onze gasten. Digitale technieken inzetten bij de zwemles is dus een logische stap; kinderen leren thuis immers al om te gaan met tablet en computer, dus die vaardigheid is uiterst bruikbaar bij het leren zwemmen.”

 

Anna de Vries (5) is een van de kinderen die de methode uit heeft mogen proberen. “Heel erg leuk”, vond ze dat: “De filmpjes waren heel grappig!” Ook haar moeder Karin is enthousiast: “Door ook thuis de apps op de iPad te installeren kon Anna de bewegingen alvast uitproberen. Hierdoor ging ze veel zelfverzekerder naar de zwemles.”

 

 “Wij verwachten dat veel zwembaden ons gaan volgen; niet alleen in Nederland, maar wereldwijd”, zegt Frans Breeuwer. “We zijn dan ook erg trots dat Noord-Scharwoude de primeur heeft!” Speciaal voor de introductie van deze nieuwe zwemmethode is er alleen op vrijdag 1 april een gratis inschrijving voor de zwemlessen bij de receptie van Duikerdel. 

Duikerdel 2 Duikerdel 2